AAU logo

Institut for Planlægning

Det Danske center for Miljøvurdering

Uddannelse og undervisning hos DCEA

Undervisningsaktiviteter hos Det Danske Center for Miljøvurdering er todelt med fokus på

  • PhD, kandidat og bachelor niveau
  • Undervisning til professionelle


PhD, kandidat og bachelor

Det Danske Center for Miljøvurdering deltager i mange forskellige undervisningsaktiviteter og uddannelser. De primære programmer er kandidatuddannelserne i Environmental Management & Sustainability Science, Sustainable Cities, the Joint European Master in Environmental Studies: Cities & Sustainability og bacheloruddanelsen i By-, Energi- og Miljøplanlægning. Disse uddannelser udbydes på AAU i Aalborg og/eller København.

Dele af undervisninsaktiviteterne laves i samarbejde med eksterne partnere som eksempelvis udenlandske universiteter, kommuner og faglige organisationer - eksempelvis IDA (Ingeniørforeningen Danmark). Andre dele af undervisningen er centreret omkring teknisk software såsom Simapro til livscyklusvuderinger.

Undervisning til professionelle

Vi tilbyder professionelle kurser og events i forbindelse med Miljøvurderingsdag, men der er også mulighed for et skræddersyet kursus omkring konkrete problemstillinger. Kontakt venligst DCEA herom.

I studiepraktik hos DCEA

I studiepraktik hos DCEA

Et praktikophold kan være et vædifuldt element i et uddannelsesforløb og DCEA byder gerne studerende velkommen til gruppen, hvis de ønsker at gennemføre et praktikophold hos os, og hvis vi har relevante projekter på det pågældende tidspunkt. Du er velkommen til at sende en uopfordret ansøgning til os via info-dcea@plan.aau.dk, hvor du fortæller om dit forskningsinteresse og uddannelsesområde.

Alle praktikforløb hos DCEA er ulønnede, men du vil indgå i vores forskningsarbejde og få en udtalelse fra din akademiske kontaktperson. 

Broken Cities & Gone With the Wind Strategy Game

 

Broken Cities

- Et spil omkring klimatilpasning eller forebyggelse

Broken Cities er et konkurrencespil hvor deltagere kæmper om at blive byens rigeste bygherre. Vil du være en forurenende bolighaj på jagt efter økonomisk profit eller en grøn stormogul? Valget er dit.

Spillereglerne kan downloades i boksen til højre, men spillet findes kun i fysisk form, som vil meget gerne sender til dig gratis, hvis du er intersseret i at prøve Broken Cities.

 

Gone with the wind strategy game

- an impact assessment strategy game

Gone With the Wind er et virkelighedsnært strategispil, hvor spillere på tur skal navigere mellem svære politiske beslutninger og bytte konkurrerende miljømæssige, sociale og økonimiske mål for at opnå 100% vedvarende energi i Danmark.

Vil du støtte vindenergiens interesser eller beskytte socialt og miljømæssigt svage samfund?

Spilleregler, rollekort, scenarier kan downloades i boksen til højre

LAD OS SPILLE!

Environmental Management and Sustainability Science

 

By-, Energi- og Miljøplanlægning

 

Hent bogen "Et bidrag til at forstå Vurdering af Virkninger på Miljøet"

Hent bogen

Download en kopi af Gert Johansens bog "Et bidrag til at forstå Vurdering af Virkninger på Miljøet"

Download her

Spil og undervisning

Spil og undervisning

I Det Danske Center for Miljøvurdering bruger vi spil som et led i undervisningen og arbejdet med planlægning og miljøvurdering, og vi har et team som arbejder med spil som et læringsværktøj under udvikling. Vores spil er blandt andet brugt på gymnasier og på bachelor og masteruddannelser indenfor klima- og miljøplanlægning.

DCEAs spiludviklere er Patrick Driscoll, Martin Lehmann, Sanne Vammen Larsen og Ivar Lyhne, og de tager alle gerne imod spørgsmål og kreative forslag.